13.5 C
Amsterdam
vrijdag, 27 mei, 22
Home Blog

12 Zwangerschap symptomen die je kan ervaren tijdens je zwangerschap

0
Zwangerschapssymptomen

Als je nog geen zwangerschapstest gedaan hebt maar je hebt het gevoel dat je zwanger bent, controleer dan vooral even onderstaande zwangerschapssymptomen die wij voor je opgesomd hebben.

Het is niet altijd even gemakkelijk om de zwangerschapssymptomen te herkennen. Het is namelijk verschillend van vrouw tot vrouw welke symptomen je ervaart. Zo had ik zelf bijvoorbeeld weinig last van ochtendmisselijkheid maar wel veel last van verschil in eetlust en rook ik bepaalde geuren veel sterker.

Zwangerschapssymptomen

Toch zijn er voortekenen die de meeste vrouwen zullen ervaren. Het uitblijven van de menstruatie is er daar één van.

Als je denkt dat je zwanger zou kunnen zijn is het logisch dat je gaat nadenken over de zwangerschapssymptomen. Heb je normaal ook zoveel afscheiding? Komt die misselijkheid echt door hoeveel spaghetti die je hebt verslonden? In deze blog onderzoeken we alle mogelijke zwangerschapssymptomen.

  1. Verschil in eetlust
  2. Het gevoel van ziek zijn, misselijkheid en overgeven
  3. Een rare smaak in je mond
  4. Vaker naar het toilet moeten
  5. Hoofdpijn
  6. Gevoelige of gezwollen borsten
  7. Vermoeidheid
  8. Stemmingswisselingen
  9. Innestelingsbloeding
  10. Krampen
  11. Veranderingen in je tepels
  12. Overtijd


Verschil in eetlust

Verschrikkelijke trek in zoetigheid zoals snoep, chocolade of andere gekkigheid. Veel van de zwangere vrouwen heeft er last van. De meeste vrouwen die zwanger zijn, zo’n 35 tot 50 procent, zegt trek te hebben in zoetigheid zoals chocolade of koek. Daarnaast zijn er ook vrouwen die juist zin hebben in zoutig voedsel, ongeveer 6%, aldus diëtist Laura Kool.

Naast de verandering in trek, hebben veel vrouwen tijdens hun zwangerschap ook last van vreetbuien. Hier moet je echter flink mee oppassen. Tijdens je zwangerschap ben je ongeveer 200 tot 300 extra calorieën benodigd. Dit is dus slechts een klein extra deel van je dagelijkse hoeveelheid. Geef dus niet te vaak toe aan die overheerlijke reep chocolade.

Waar komen die vreetbuien toch echter vandaan?

De vreetbuien zijn één van de mogelijke zwangerschapssymptomen die je kan ervaren. Deze komen voort uit de hormonale onbalans en de stevige emoties, of stemmingswisselingen waarover je later meer leest in deze blog, die je ervaart tijdens je zwangerschap.

Je hebt daarnaast over het algemeen niet alleen last van meer honger, maar ook van meer dorst. Dorst wordt gestimuleerd door cellen in je lichaam. Aangezien je lichaam veel nieuwe cellen aan het produceren is voor je nieuwe baby, zal je meer water benodigd zijn. Dit gezien het feit dat cellen voor een groot deel bestaan uit water.

Pica

Er bestaat zelfs een hele vreemde eetgewoonte, waar ik thank god, geen last van heb gehad. Het gaat hierbij om Pica. Met pica krijgen zwangere vrouwen zin in oneetbare zaken zoals ongekookte rijst, grond, of de meest vreemde andere zaken die je tijdens je normale leven nooit in je mond zou stopen. 

Gelukkig is pica normaal gesproken goed op te lossen door de juiste voedingssupplementen binnen te krijgen. Hierdoor verminder je de trek naar deze vreemde gewoonte. 


Het gevoel van ziek zijn, misselijkheid en overgeven

Het tweede punt in deze lijst met zwangerschapssymptomen is er een die vele vrouwen zullen herkennen. Het gevoel dat je ziek bent, het punt dat je elk moment kan gaan overgeven. Vooral ‘s ochtends zien we dit symptoom vaak terugkomen onder de noemer ochtendmisselijkheid.

We zien dit zwangerschapssymptoom vaak terugkomen in het eerste trimester van de zwangerschap. Het overgrote deel van de vrouwen ervaart de misselijkheid en het ziek voelen in de ochtend, vlak na het opstaan. Echter, er zijn ook veel vrouwen die de misselijkheid gedurende de dag voelen terugkomen als een soort wee. Je krijgt het gevoel dat je moet overgeven en niets anders kan doen dan braken.

Vaak kan dit al voorkomen bij de meest gewone handelingen, waar je normaalgesproken geen last van zou hebben. Je kan hierbij denken aan tandenpoetsen, het koken van een bepaald type eten of het ruiken van een geurtje.

Hoeveel vrouwen hebben last van misselijkheid tijdens de zwangerschap?

Zoals aangegeven hebben vele vrouwen last van de misselijkheid tijdens de zwangerschap. Jij en ik zijn daarom hier niet alleen in. Zo’n 8 op de 10 vrouwen ervaart deze last.

Waar komt de misselijkheid vandaan tijdens de zwangerschap?

Het is niet precies waar dit zwangerschapssymptoom vandaan komt. Er zijn echter enkele verschillende zaken die een rol kunnen spelen. Het zwangerschapshormoon Béta-HCG is er één van. Heb je veel last hiervan, bijvoorbeeld wanneer je meer dan één kleine wonder tegelijk krijgt, dan heb je een verhoogde kans op misselijkheid en overgeven.

Daarnaast blijkt misselijkheid en overgeven tijdens je zwangerschap iets te zijn waar je aanleg voor kan hebben (helaas). Hebben jouw moeder en oma hier ook last van gehad? Grote kans dat jij hier ook gevolgen van gaat ondervinden.

Daarnaast is de vermoeidheid een factor in jouw graad van misselijkheid. Hoe meer vermoeid jij bent, hoe groter de kans dat je misselijk zal worden of je ziek zal voelen.

Rare smaak in je mond tijdens de zwangerschap

Op een dag word je wakker en denk je, héh bah, wat een gore en rare smaak heb ik in mijn mond. Nóg een verschijnsel die op de lijst staat van zwangerschapssymptomen. 

Dit symptoom komt vaak voor in de eerste weken van je zwangerschap en is dus voor veel vrouwen ook het moment dat ze beseffen dat ze zwanger zijn. 

Waardoor komt de rare smaak in je mond? 

Net als bij de misselijkheid is het niet geheel zeker waar het nou exact door komt dat je een vreemde smaak in je mond krijgt. Het lijkt er echter op dat het voorkomt uit hormonale veranderingen die plaatsvinden in je lichaam. 

Wanneer is de rare smaak in je mond weer weg?

De smaak die je in je mond krijgt krijg je, zoals eerder verteld, vaak al in een heel vroeg stadium van je zwangerschap. Gelukkig blijft de vreemde smaak niet lang hangen en meestal ben je na 12 tot 16 weken weer van deze ijzersmaak af. Je smaakbeleving wordt gelukkig weer normaal, dus even doorbijten!

Wat kan je doen tegen de rare smaak en slechte adem? 

De rare smaak heeft vaak ook een slechte adem tot gevolg. Een reden hiervan is vaak een droge mond. Probeer dus ten alle tijde een droge mond te voorkomen. Neem vaak een slokje water, poets je tanden en gebruik mondspoelwater om jezelf een frisse smaak in je mond te geven. Ook fruit eten of het kauwen van kauwgom zonder suiker kan positieve uitwerkingen hebben op een slechte adem en droge mond. 

Vaker naar het toilet moeten

Je wordt ‘s nachts wakker en moet alweer naar het toilet, je zit ergens in de wachtkamer en kan bijna niet stil blijven zitten. Ook het vaker naar het toilet moeten is een onderdeel van het zwanger zijn. 

Als je zwanger bent, zal de drang om te plassen vaak naar boven komen. Het kan zelfs voorkomen dat je al begint te lekker voordat je uberhaupt bij de toiletten bent gearriveerd. Schaam je hier niet voor, dit gebeurt zeer veel vrouwen die zwanger zijn. 

Het meer naar het toilet moeten gaan wanneer je zwanger bent komt voort uit het feit dat je lichaam meer bloed rondpompt dan wanneer je niet zwanger bent. Dit betekent dat je nier meer vocht verwerkt dan normaal, wat uiteindelijk leidt tot meer vocht in je blaas. 

Dit is vooral in de begin periode van je zwangerschap het geval. Ook in latere stadia van je zwangerschap zal je steeds vaker naar het toilet moeten gaan. Dit komt door de verhoogde druk op je blaas door de positie van je baby in je buik. Deze oefent een druk uit waardoor je nog vaker zal moeten rennen richting het toilet. 

Hoofdpijn als zwangerschapssymptoom

Hoofdpijn is een zwangerschapssymptoom dat in het vroege stadium van een zwangerschap vaak voor kan komen. Naarmate de zwangerschap vordert zal de pijn echter verminderen en zal je je beter gaan voelen. 

Gewone hoofdpijn is bij vrouwen tijdens de zwangerschap is niet schadelijk voor de baby, maar ze kunnen vooral ongemakkelijk voor jezelf zijn. 

Wanneer de hoofdpijn echter zeer ernstige vormen aanneemt kan het een symptoom zijn van pre-eclampsie, ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd. Dit kan voorkomen wanneer je niet goed gecontroleerd wordt op je hoofdpijn. Zwangerschapsvergiftiging begint vaak na 20 weken zwangerschap. 

Bel je verloskundige of arts wanneer: 

 • Je een hele ernstige hoofdpijn hebt;
 • Problemen hebt met zicht, bijvoorbeeld wazig zien of het zien van flitsende lichten;
 • Pijn net onder je ribben hebt;
 • Een plotselinge toename van zwelling in gezicht, handen, voeten of enkels hebt. 

Bovenstaande symptomen kunnen namelijk tekenen zijn van zwangerschapsvergiftiging of pre-eclampsie. 

Omgaan met hoofdpijn tijdens je zwangerschap

Paracetamol is de eerste keus pijnstiller als je last hebt van hoofdpijn tijdens je zwangerschap. Houd er echter rekening mee dat óók paracetamol is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Gebruik daarom bij voorkeur geen medicatie maar probeer afleiding te zoeken om de hoofdpijn te verzachten. 

Wil je toch echt paracetamol gebruiken tijdens je zwangerschap? Dan raden wij altijd aan om eerst informatie in te winnen bij de je huisarts of verloskundige. 

Er zijn enkele pijnstillers die je tijdens de zwangerschap absoluut moet vermijden, zoals pijnstillers die codeïne bevatten, en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals ibuprofen, tenzij je arts dit heeft voorgeschreven.

De beste wijze echter om te kunnen omgaan met de hoofdpijn is door het aanpassen van je levenswijze tijdens de zwangerschap: 

 • Drink veel vocht om uitdroging te voorkomen.
 • Slaap voldoende, tijdens je zwangerschap heb je meer slaap nodig. 
 • Rust en ontspan. Je kan gaan wandelen of volg een zwangerschapsyoga-les. 

Gevoelige of opgezwollen borsten

Pijnlijke of opgezwollen borsten tijdens je zwangerschap kunnen, zoals je al verwacht, een pijnlijk iets zijn. Als je probeert zwanger te raken denk je misschien dat de pijn in je bh een zwangerschapssymptoom kan zijn. Is dit het? Ben ik zwanger? 

Hoe voelen je borsten tijdens de zwangerschap?

Net als borsten zelf, is pijn in de borst in vele soorten verkrijgbaar. Het kan in één of beide borsten voorkomen. Je kunt het overal voelen, op een specifieke plek of meer naar de buitenkant bij je oksels. De pijn kan constant zijn, of het kan komen en gaan.

Tijdens de eerste weken van de zwangerschap is pijn in de borst vaak dof en pijnlijk. Je borsten kunnen zwaar en gezwollen aanvoelen. Ze kunnen supergevoelig zijn voor aanraking, waardoor lichaamsbeweging en seks erg ongemakkelijk worden. (Pro-tip: draag een betrouwbare sportbeha en communiceer ook met je partner om andere gebieden in deze tijd te verkennen.) Als je een buikslaper bent, kan de pijn je ‘s nachts wakker houden.

Voor veel vrouwen zijn de tepels in deze eerste weken bijzonder gevoelig. Ze kunnen zo zacht aanvoelen dat het pijn doet om je af te drogen na een douche of een beha aan te trekken (ga zelfverzekerd zonder bh!). Maar extreme tepelgevoeligheid gaat meestal binnen een paar weken voorbij. Sommige vrouwen ervaren tijdens het eerste trimester ook een tintelend gevoel in de tepels en tepelhof.

Er zijn ook vrouwen die een zeer scherpe pijn ervaren bij de borsten. Alsof er een mes bij je naar binnen wordt gestoken. Gelukkig komt dit niet veel voor. Heb je hier wel last van? Overleg dan opnieuw met je dokter of verloskundige. 

Waarom heb je pijnlijke borsten tijdens je vroege zwangerschap?

Borstpijn is vaak een van de eerste symptomen van je zwangerschap en treedt officieel gezien toe in de derde en vierde week van je zwangerschap. Het pijnlijke gevoel komt voort uit doordat je lichaam een hele lading nieuwe hormonen aan het aanmaken is. 

De hormonen gaan steeds sneller werken om je voor te bereiden op borstvoeding. De bloedtoevoer naar je borsten zal toenemen en hierdoor nemen je borsten toe in omvang. Deze groei kan dus gepaard gaan met pijn of jeuk. 

Vermoeidheid tijdens je zwangerschap

Uitputting of vermoeidheid, hoe je het ook noemt, het kan een sleur zijn tijdens je zwangerschap. Wat veroorzaakt het en wat kan je er aan doen?

Het is normaal om je moe te voelen tijdens je zwangerschap. Je komt zwangerschapsvermoeidheid vooral tegen vroeg in het eerste trimester en later, in het derde trimester.

Is extreme vermoeidheid normaal in het begin van de zwangerschap?

Het is normaal om je tijdens de eerste maanden van de zwangerschap vermoeid en zelfs uitgeput te voelen. Vermoeidheid, zelfs extreme vermoeidheid, is een vroeg teken van zwangerschap dat bijna alle vrouwen in het eerste trimester ervaren. Het is ook heel normaal in het derde trimester en treft naar schatting 60 procent van alle zwangere vrouwen.

Redenen van vermoeidheid tijdens het eerste trimester

In het eerste trimester kunnen een aantal factoren zwangerschapsmoeheid veroorzaken, waaronder:

 • Het opbouwen van de placenta
 • Je hormonen
 • Verhoogde bloedsomloop
 • Andere fysieke veranderingen

Tegen het einde van het eerste trimester zal je lichaam de enorme taak van het maken van de placenta hebben voltooid en een beetje meer gewend zijn geraakt aan de hormonale en emotionele veranderingen die hebben plaatsgevonden, wat betekent dat het tweede trimester meestal een stuk gemakkelijker te doorkomen is op het gebied van vermoeidheid.

Redenen van vermoeidheid gedurende het derde trimester

Nadat je een relatief uitgeruste tweede trimester hebt gehad begint in het derde trimester dit probleem opnieuw. In het derde trimester kunnen hier de redenen van zijn: 

 • Je baby groeit hard en zorgt ervoor dat je meer gewicht meesleept
 • Zwangerschapsinsomnia 
 • De stres dat je een baby krijgt heerst
 • Multitasking; het hebben van meerdere kinderen, je werk en vrienden

Zorg er voor dat je hulp krijgt van mensen. Je staat er niet alleen voor. Ook je man of vrienden kunnen je helpen bij het ontlasten van vele taken die jij anders zou oppakken! Zo kom jij toe aan je rust en kan je genieten van de laatste intieme periode met je kind in je buik. 

Stemmingswisselingen

Het kan een bittere pil zijn voor je partner; de stemmingswisselingen. Tijdens je zwangerschapsperiode behoren niet alleen opwinding en vrolijkheid. Je bent niet de enige die sterke schommelingen zal ervaren in het hebben van emoties. Begin je ineens te huilen en voel je jezelf 5 minuten later ineens weer de sterkste vrouw op aarde? Hier hebben veel meer vrouwen last van. 

Hormonale veranderingen tijdens je zwangerschap

Wanneer je zwanger wordt, begint je lichaam zich direct voor te bereiden op het in stand houden en beschermen van de zwangerschap. je lichaam gaat hormonen aanmaken en de niveaus van deze hormonen, oestrogeen en progesteron, flink verhogen. 

Hoge niveaus van progesteron en oestrogeen zijn belangrijk voor een gezonde zwangerschap, maar zijn vaak de oorzaak van enkele veelvoorkomende ongewenste bijwerkingen. Dit geldt vooral in het eerste trimester.

Afgezien van de ochtendmisselijkheid en vermoeidheid, kan je dus last hebben van stemmingswisselingen en je snel geïrriteerd voelen. Zodra je lichaam zich heeft aangepast aan de hogere niveaus van deze hormonen, verdwijnen de symptomen meestal. Maar sommige vrouwen zullen ze gedurende hun gehele zwangerschap ervaren.

De stemmingswisselingen gaan vaak gepaard met veel onzekerheden. Enkele hiervan zijn: 

 • Wat als ik iets doe wat de baby kan schaden? 
 • Moet ik stoppen met het hebben van seks tijdens mijn zwangerschap?
 • Hoe zal de geboorte verlopen? 
 • Zal mijn leven ooit weer normaal worden? 

Als je problemen hebt meegemaakt tijdens een eerdere zwangerschap dan kan dit ook een deel van je zorgen zijn. 

Innestelingsbloeding

Een innestelingsbloeding is een kleine bloeding die een paar dagen na de innesteling van de bevruchte eicel plaatsvind. De eicel plaatst zich in de baarmoederwand, tussen de zes en twaalf dagen na je ovulatie. 

Innestelingsbloeding wordt beschouwd als een van de vroegere zwangerschapssymptomen (ten minste een van de eerste gemakkelijk herkenbare tekenen voor de moeder). Omdat innestelingsbloeding optreedt rond de tijd van haar volgende menstruatie, zijn veel vrouwen in de war of het een mogelijke zwangerschap of een menstruatie is.

Enkele andere mogelijke tekenen van innestelingsbloeding zijn:

 • Lichte of vage krampen, minder dan bij normale menstruatiekramp
 • Stemmingswisselingen
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Gevoelige borsten
 • Lage rugpijn

Zoals je ziet zijn veel van deze kenmerken ook zwangerschapssymptomen en zit hier een grote mate van overlap in. 

Hoe lang duurt een innestelingsbloeding?

De duur van een innestelingsbloeding varieert tussen dat van een aantal uur en drie dagen. Als de bloeding die je ervaart helder of donkerrood bloed is, langer dan drie dagen aanhoudt en een volledige stroom is doordat u maandverband/tampons vult, is het zeer onwaarschijnlijk dat u een implantatiebloeding hebt. Waarschijnlijk heb je dan een normale menstruatie. 

Krampen als zwangerschapssymptoom

Wanneer je tijdens je vroege zwangerschap krampen ervaart kan dit soms leiden tot angst. Je vraagt je misschien af of het gewoon een normale uitrekking en groei van je baarmoeder is of een teken van een dreigende miskraam. Omdat er talloze oorzaken zijn voor kramp en je lichaam snel verandert, ligt het antwoord niet altijd voor de hand.

Hoewel krampen soms op problemen kunnen wijzen, is milde en voorbijgaande kramp in het begin van je zwangerschap meestal normaal en geen teken van een miskraam. Mocht je echter krampen ervaren die veelvuldig terugkomen of je hebt bloedverlies, bel dan zeker de dokter! 

Hoe kan je de pijn van krampen verminderen? 

Er zijn manieren om de pijn te verlichten die voortkomen uit de krampen tijdens je zwangerschap. Soms is het zelfs zo makkelijk om slechts van houding te veranderen of een tijdje te zitten of te liggen en uit te rusten. 

Een kramp kan namelijk een teken zijn dat je te veel doet of dat je gestrest bent. Een paar minuten voor jezelf nemen, voor lichaam en geest, kan dus probleemoplossend zijn. Probeer jezelf te ontspannen aan de hand van meditatie of via geconcentreerde ademhalingsmethoden. 

Een andere tip die veel vrouwen als wondermiddel ervaren is het nemen van een nachtelijk bad. Heb je last van krampen, ga dan eens lekker een uur in bad liggen. Ook kan je gebruik maken van een warmwaterkruik die je (voorzichtig) op de plek van de krampen legt. Sommige artsen raden ook een elastische buikband aan.

Veranderingen in je tepels

Een ander zwangerschapssymptoom die optreedt tijdens de eerste weken van je zwangerschap vind je ook terug op je borsten. Je tepels. Ze worden gevoeliger en kunnen spontaan gaan lekken. 

Je zal het ongetwijfeld weten; wanneer je zwanger wordt veranderen je borsten en je tepels. Dit zal je ook al snel gaan opmerken, misschien zelfs al voordat je een zwangerschapstest hebt gedaan. Hierdoor worden veranderende tepels ook wel gezien als hét eerste zwangerschapssymptoom. 

Hoe gaan mijn tepels eruitzien? 

Wanneer je zwanger wordt zal je lichaam extra hormonen gaan aanmaken. Waaronder het hormoon hCG. Dit hormoon zorgt ervoor dat jouw tepels gaan veranderen. Het gebied rondom jouw tepels, je tepelhof, zal gaan groeien. 

Ook zullen de kleuren van jouw tepels veranderen. Ze zullen donkerder worden. Tevens zal je bultjes gaan vinden op en rondom je tepels. Dit zijn de klieren van Montgomery. Deze kliertjes produceren een olieachtige substantie die je tepels beschermen tegen uitdroging en ziekteverwekkers. 

Lekkende tepels 

Naast dat je tepels veranderen betreft uiterlijk, kan het ook zijn dat ze functioneel veranderen. Bij sommige vrouwen bestaat de mogelijkheid dat ze beginnen te lekken. 

Dit doen jouw borsten omdat ze zich aan het voorbereiden zijn op het geven van moedermelk. In je tepels komen de melkgangen bij elkaar en eindigen ze in kleine kliertjes naar buiten toe. 

Het lekken van je tepels is iets dat spontaan kan gebeuren, maar ook wanneer iemand druk uitoefent op jouw borst. Naarmate je zwangerschap vordert en je lichaam steeds meer zich instelt op de geboorte, kan het lekken gaan toenemen. 

Overtijd

Als je menstruatie uitblijft of je je afvraagt of je zwanger bent, kunnen de dagen nogal langzaam voorbij tikken. Ben je nu zwanger of is je menstruatie laat door bijvoorbeeld stres of andere zaken. Een zenuwslopende periode. 

Loopt jouw menstruatiecyclus normaal gesproken redelijk gelijk, maar blijft hij deze keer uit? Dit is vaak het moment om een zwangerschapstest te doen voor vele vrouwen. Ook als ze nog geen last hebben van andere zwangerschapssymptomen. 

Overtijd zijn is één van de meest overduidelijke zwangerschapssymptomen. Echter, het hoeft niet altijd te betekenen dat je zwanger bent. Twijfel je? Doe dus vooral een zwangerschapstest. 


We hopen dat je wat hebt gehad aan deze uitgebreide blog met verschillende zwangerschapssymptomen die je kunnen overkomen? Welke heb je zelf ervaren tijdens je (huidige) zwangerschap? Mocht je er behoefte aan hebben, kan je ook altijd eens kijken naar deze zwangerschapscursus

Meer tips over zwangerschap en opvoeding

Wil jij graag meer tips over de zwangerschap of wanneer jouw kleine wonder geboren is? Lees dan nu deze onderstaande tips:

Op zoek naar handige producten voor jouw baby?

Ben jij op zoek naar handige producten voor als jouw kleine wondertje geboren is? Wij schrijven wekelijks handige reviews over producten die wij zelf en andere mama’s uit onze community hebben getest. 

Benieuwd? Bekijk dan nu onderstaande reviews en blogs over verschillende producten die handig kunnen zijn voor jouw kleine kindje:

UPPAbaby Vista V2 review en aanbieding

0

De UPPAbaby Vista, een van de beste kinderwagens aller tijden, kreeg begin 2020 een broodnodige facelift en heet nu de UPPAbaby Vista V2.

Net als de City Select kan deze kinderwagen worden omgezet van een enkele naar een dubbele kinderwagen, met behulp van de Rumble-stoel. Met behulp van de piggyback-meerijdplankje kan je zelfs een ouder derde kind mee vervoeren. Deze kinderwagen is geliefd bij ouders van een enkele kinderen, tweelingen of ouders van twee of drie kinderen van verschillende leeftijden, de UPPAbaby Vista V2 is een solide, luxe keuze (zoals je zou hopen voor de prijs – haha!).

Bestel de UPPAbaby Vista V2 nu direct voor de beste prijs: 

Of lees hieronder naar meer informatie en opties voor deze geweldige kinderwagen!

UPPAbaby VISTA V2 wat is er nieuw

Laten we, voordat we ingaan op de algemene beoordeling, bespreken wat er NIEUW is aan de UPPAbaby Vista V2 2020.

Kleuren

Ten eerste biedt de nieuwe Vista V2 een prachtige nieuwe reeks kleuren, Bryce, Jordan, Emmet, Fynn, Hazel, Gregory, Sierra, Stella en Jake, al deze kleuren zijn vernoemd naar de kinderen van de medewerkers. Serieus, deze nieuwe kleuren zijn echt geweldig! Klik op de kleur om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Andere wijzigingen aan de V2 zijn onder meer verbeterde wielen voor betere manoeuvreerbaarheid, een indicator op de voorwielen om aan te geven of de wielen vergrendeld of ontgrendeld zijn, een ruimer peuterzitje voor grotere kinderen, een opnieuw ontworpen luifel voor extra ventilatie en bescherming tegen de zon, en een nieuwe harnasgordel voor eenvoudigere aanpassingen.

Bekijk ook deze video met een review van de UPPAbaby Vista V2 Kinderwagen

Compatibiliteit met autostoeltjes

Net als het vorige model biedt de UPPAbaby Vista V2 plaats aan twee autostoeltjes voor baby’s, twee wiegjes, twee kinderzitjes of een combinatie hiervan. Dat maakt het zo geweldig voor kinderen van verschillende leeftijden, maar ook voor tweelingen!

UPPAbaby VISTA V2 kinderwagen recensie

Net als zijn voorganger is de Vista V2 compatibel met het UPPAbaby Mesa-autostoeltje zonder het gebruik van een adapter. Het is ook compatibel met de volgende autostoeltjes met een adapter:

 • Chicco KeyFit, KeyFit30, Fit2
 • Clek Liing
 • Cybex Aton en Cloud Q-serie
 • Maxi-Cosi Mico Max 30, Mico AP, Mico NXT, Mico, Citi, Cabrio en CabrioFix
 • Nuna PIPA, PIPA Lite en PIPA Lite LX
 • Peg-Perego Primo Viaggio 4-35 en 4-35 Nido

Houd er rekening mee dat autostoelen, kinderwagenonderdelen, Rumble-stoelen en accessoires uit 2015-2020 allemaal nog steeds compatibel zijn met de 2020 UPPAbaby Vista V2. Dit maakt mensen die al een aantal van deze accessoires bezitten erg blij, want dit zal flink schelen in de kosten!

Sterke punten van de UPPAbaby Vista V2 kinderwagen

Als je de Vista niet kent, is een van zijn sterke punten de prachtige wieg die erbij hoort (ja, of je het nu wilt of niet). Het is een favoriet in de gehele kinderwagen ‘branche’ en je kunt het overal en altijd gebruiken, ook om ‘s nachts te slapen!

Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen het en een gelijkwaardige kinderwagen als die als de Mockingbird; voor de Mockingbird moet je de wieg wél apart kopen.

>> Bekijk ook de review over de Hamilton X1 One Prime Buggy

De wieg heeft een ventilerende bodem en matras voor ademend vermogen. Het is super goed geventileerd (de achterkant van de luifel kan worden opengeritst voor extra luchtstroom) en heeft zelfs een eigen UPF 50+ zonnekap!

Zoals vermeld, kunt u deze wieg gebruiken voor dutjes of om ‘s nachts te slapen, om de kleine niet op de grond te laten slapen, kunt u de wieg in de wiegstandaard klikken, die apart verkrijgbaar is, zie de accessoires hieronder. Houd er rekening mee dat de wieg geschikt is vanaf de geboorte tot ongeveer 10 kilo.

Zitjes

Een van de beste dingen van de Vista is de veelzijdigheid van de zitjes, of je hem nu gebruikt als enkele kinderwagen met een zitje, een dubbele met één zitje en de accessoire Rumble Seat, een stoel en wieg, of meer, de Vista biedt een breed scala aan stoelconfiguraties om aan de behoeften van je gezin te voldoen.

Het hoofd zitje (het peuterzitje) is geschikt voor baby’s van 3 maanden tot 20 kilo en is tevens omkeerbaar, waardoor je de baby kan aankijken. Het biedt ook 6 ligstanden, die met één hand kunnen worden aangepast om de stoel hoger off lager te zetten. De voetensteun van het zitje beweegt ook mee met de rugleuning om een ​​supercomfortabele en gezellige slaapplek te creëren voor je kleintje (s).

Zonnekap

Ook nieuw op de Vista V2 is de opnieuw ontworpen kap op zowel de peuter- als de rumble-stoelen. Deze nieuwere luifels bieden zowel een betere zonwering als een betere luchtstroom! De stoelen hebben nu drie grote panelen om meer schaduw te bieden, plus een uitritsbare functie op zowel de eerste als de laatste panelen, die plaats maakt voor doorkijkramen van gaas – geweldig voor extra ventilatie en om kiekeboe te spelen.

>> Bekijk ook de review over de Mountain Buggy Urban Jungle

Opslag

De verbeterde opbergmand op de Vista V2 is ook geweldig! De V2-mand heeft een slanker ontwerp en bevat ook een opbergvak voor de kleinere items die je niet kwijt wilt raken in de bodem van de mand (telefoon, portemonnee, sleutels, etc.). Het is enorm en breed en zeer gemakkelijk toegankelijk via de voor- en achterkant van de kinderwagen.

Helaas wordt de toch al prijzige Vista niet geleverd met een bekerhouder of snackvakje bovenop de kinderwagen.

Stuurhendel van de UPPAbaby Vista V2

De Vista V2 biedt een met leer bekleed telescopisch stuur dat in hoogte verstelbaar is, wat een van de redenen is waarom het super populair is bij langere ouders (en ouders met verschillende lengtes).

Rem

UPPAbaby heeft hun flip-flopvriendelijke voetbediende remsysteem op de V2 niet gewijzigd. Tik gewoon één keer op het rempedaal om het in te schakelen en tik nogmaals om het los te laten. Makkelijk te doen met schoenen – of zelfs op blote voeten!

Opvouwstand

De Vista kan heel eenvoudig in één stap worden opgevouwen. Het beste is dat hij kan worden ingeklapt met de tweede stoel erop! Hier zijn wij bij Kleine Wonder een grote fan van!

Samengevat

De UPPAbaby Vista V2 is een geweldige kinderwagen voor degenen die het zich kunnen veroorloven, net als zijn voorganger (de gewone Vista). De bouwkwaliteit is van topklasse en de functies zijn ronduit indrukwekkend: het telescopische stuur, de ENORME opbergmand, de hele toffe wieg, de gemakkelijke (staande) opvouwmethode en de veelzijdige rumble-stoel. Als u op zoek bent naar een luxe kinderwagen die je jarenlang kunt gebruiken met uw groeiende gezin, zal je niet teleurgesteld zijn. Daarnaast is hij erg waardevast als je hem ooit weer wil doorverkopen.

Bekijk de scherpste aanbieding

Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews

0
Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews

Ben jij op zoek naar buggy? Wellicht is de Easywalker Buggy XS Black dan een goede optie!

Kinderwagens blijven natuurlijk lastige producten om aan te schaffen. Er is zo verschrikkelijk veel keus en je wilt natuurlijk geen miskoop doen. Daarom zijn de ervaringen en reviews van andere ouders zo belangrijk, en laten wij van KleineWonder.nl die nou net voor jou op een rijtje hebben gezet!

Bekijk direct het eindoordeel en de prijs!

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar een buggy met een goede prijs-kwaliteit verhouding, en daar hoort deze Easywalker Buggy XS Black ook zeker bij! 

Easywalker Buggy XS Black   

Voordelen Easywalker Buggy XS Black

Deze buggy is een erg complete buggy, zo kun je hem bijvoorbeeld al gebruiken van de geboorte van jullie kleine wondertje tot aan ongeveer 2 jaar. De verstelbare rugsteun zorgt daarbij voor een erg comfortabele zithouding en door de grote XL zonnekap wordt jouw kindje goed beschermt tegen de zon. 

Daarbij is deze Easywalker Buggy XS Black erg geschikt voor bijvoorbeeld een dagje naar de stad. Hij beschikt namelijk over een erg ruime mand (voor o.a. boodschappen) waardoor je dus erg veel ruimte hebt om van alles in op te kunnen ruimen. 

Wat ook een groot voordeel van deze kinderwagen is, is dat deze buggy erg eenvoudig op te vouwen is tot een klein en compact pakketje. Dit is zeker een van de grote voordelen. Tevens weegt deze multifunctionele buggy maar 6kg, waardoor hij erg makkelijk overal mee naar toe te nemen is.

Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews

Het uiterlijk van de Easywalker Buggy XS Black

Het is geen geheim dat deze perfect er erg strak en fraai uit ziet, ideaal dus voor “hippe” ouders! 😉 De buggy is gemaakt van mooie stoffen en de handgrepen zorgen voor een perfecte grip wat rijden met deze buggy erg comfortabel maakt. Zo zal het je verbazen hoe snel en soepel je er mee op pad gaat. Echt een fraaie buggy waarmee je gewoon gezien mag worden!

Kenmerken van de Easywalker Buggy XS Black

 • Afmetingen wanneer de buggy niet ingevouwen is: 76 x 44 x 105 cm
 • Afmetingen wanner de buggy ingevouwen is: 52 x 44 x 23 cm
 • Deze buggy is geschikt vanaf de geboorte van jouw kleine wondertje tot 15 kg
 • Hij is erg compact en zeer geschikt als handbagage
 • Gemakkelijk in te klappen, uit te klappen én besturen met één hand
 • Hij weegt maar 6 kg
 • Groot rijcomfort door de vierwielophanging
 • Groot voordeel zijn de rugleuning die verstelbaar is en grote XL zonnekap
 • Regenhoes en veiligheidsbeugel zijn inbegrepen
 • Grote boodschappenmand waar erg veel in kan

Easywalker Buggy XS Black reviews

Wat zeggen andere ouders over deze Easywalker Buggy XS Black? Een grip uit de reviews:

Een heerlijke buggy

De buggy is licht en makkelijk inklapbaar wat het vervoer ervan erg makkelijk maakt

Aangeschaft voor een vliegvakantie en daar is hij erg geschikt voor, klapt heel makkelijk in en uit, is licht en heel wendbaar.

We gebruiken de buggy ook na de vakantie met veel plezier bij uitstapjes

Comfortabel voor mijn kind en handig in gebruik

Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews Easywalker Buggy XS Black met XL zonneklep Easywalker Buggy XS Black ingeklapt - Comfortabele buggy

Productspecificaties van de Easywalker Buggy XS Black

Productspecificaties

Kleur: Night Black
Max. aanbevolen gewicht kind: 15 kg
Min. aanbevolen leeftijd: 0 maanden
Max. aanbevolen leeftijd: 4 jaar
Aantal kinderen: 1
Type wielen: Zwenkwielen voor, vaste wielen achter
Type banden: Alle banden zijn massieve banden
Geslacht: Voor jongens en meisjes

Instellingen en functies

Verstelbare rugleuning: Ja
Voetensteun: Ja
Verstelbare voetensteun: Ja
Verstelbare handgrepen / duwbeugel: Nee
Omkeerbare zitting: Nee

Technische specificaties

Gewicht: 8,4 kg
Afmetingen ingeklapt (b x h x d): 44 x 52 x 23 cm

Overig

Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
Garantietype: Carry-in
In de doos: 1 buggy, 1 handleiding, 1 regenhoes, 1 veiligheidsbeugel
Afmetingen inclusief verpakking (b x h x d): 45 x 24,5 x 53,5 cm
Gewicht: 8,4 kg
Introductie: 2018

EAN

EAN: 8719033994379

Overige kenmerken

Aantal wielen kinderwagen: Vier wielen
Product breedte: 44 cm
Product gewicht: 6 kg
Product hoogte: 105 cm
Product lengte: 76 cm
Taal handleiding: Nederlands
Type buggy: Ultra compacte buggy
Verstelbare rugleuning buggy: Traploos

Hamilton x1 one prime buggy ervaringen en review

0

Lees hier over de Hamilton x1 one prime buggy Magic Fold® Black. De  Hamilton x1 one prime buggy heeft een fantastisch design en is al geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden totdat ze een jaar of 4 zijn. De Hamilton x1 one prime buggy heeft veel te bieden en beschikt over vele gebruiksmogelijkheden.

Hamilton x1 one prime buggy beste prijs

Na het bekijken van de prijzen bij verschillende aanbieders van de Hamilton X1 one prime buggy, blijkt de scherpste prijs te zijn bij bol.com. 

Bekijk daarom de prijs en tevens de verschillende kleurmogelijkheden op bol.com

De Hamilton x1 one prime buggy is bekend om het inklapsysteem wat Hamilton toepast op hun kinderwagens. Dit gepatenteerde systeem heeft de naam MagicFold® en zorgt ervoor dat de kinderwagen in een handomdraai ingeklapt kan worden. Voor het inklappen van de Hamilton x1 one prime buggy is slechts één beweging nodig, waardoor je altijd de andere arm vrijhoud voor je kleine wonder. Een ander groot voordeel van de Hamilton x1 one prime buggy is dat deze in ingeklapte toestand zo compact is, dat deze door vliegtuigmaatschappijen geaccepteerd wordt als handbagage. Dus voor zowel korte afstanden als lange reizen is de Hamilton x1 one prime buggy zeer geschikt! (Het is wel verstandig om op voorhand te informeren of de desbetreffende vliegtuigmaatschappij de buggy accepteert als handbagage).

Verschillende kleuren van de Hamilton X1 One Prime Buggy

Comfort en gebruiksgemak

Bij Hamilton staat het comfort voor zowel (groot)ouder als kind hoog in het vaandel en dit is in alle aspecten van de buggy terug te zien. De positie van je kindje in de buggy is volledig instelbaar. Zo kan je de voetsteunen en de rugleuning verstellen in verschillende posities waardoor je kleine wonder altijd comfortabel in de buggy zit.

Is je kindje moe? Dan is de buggy ook te verstellen naar een vlakke toestand, hierdoor kan je kindje lekker in slaap dommelen tijdens het wandelen. Maak je een wandeling op een warme dag? Dat is geen probleem voor de Hamilton x1 one prime buggy, de stoffen die Hamilton toepast op de kinderwagen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Deze stoffen zijn ademend, waardoor ze de warmte goed kunnen afvoeren en daardoor heeft je kindje een comfortabele temperatuur in de buggy.

De Hamilton x1 one prime kinderwagen is echter niet alleen comfortabel voor je kindje, maar ook voor jou! Het frame is van aluminium, dit zorgt ervoor dat de Hamilton x1 one prime buggy licht is van gewicht, maar ook stevig is. Daarnaast heeft Hamilton ook ervoor gekozen om zowel bij de voor als achterwielen vering toe te passen. Door dit veersysteem vangt de kinderwagen de schokken van een onregelmatig terrein perfect op en voel je niks van de schokken terug tijdens het gebruik.

De Hamilton X1 beschikt ook over een vijf punts gordelsysteem, deze gemakkelijk en snel vast te zetten middels een nieuw revolutionair magnetisch clipsysteem.

Zoals hierboven beschreven is te zien dat de Hamilton x1 one prime buggy over een hoop functies beschikt. Wij hebben even alle kenmerken voor jou op een rijtje gezet:

Eigenschappen Hamilton x1 one prime buggy Magic Fold

 • Met slechts 6,8 kilo is de buggy zeer licht van gewicht
 • Het aluminium frame is premium geanodiseerd en roest dus niet
 • De duw en veiligheidsbeugel is van premium leder fabrikaat
 • De buggy is eenvoudig met slechts één hand te besturen
 • Door middel van het Magic Fold® systeem is de buggy automatisch of te vouwen
 • De kinderwagen beschikt over een handige draagbeugel
 • De Hamilton x1 one prime is zeer compact in opgevouwen toestand
 • Met de MagicBuckle® magneetsluiting is de vijf-punts gordel makkelijk toe te passen
 • Beschikt over een uittrekbare zonnekap met SPF 50+ bescherming
 • Er is Cool-climate mesh toegepast voor betere ventilatie en zicht
 • Er is een voetrem toegepast op de kinderwagen
 • Voetsteunen zijn te verstellen in twee posities
 • De rugleuning is te verstellen in drie posities, waaronder de ligstand
 • Door de vering is er een stabiel rijcomfort
 • Er is een ruime boodschappenmand toegepast waar veel bagage in kwijt kan
 • Er wordt een reistas bijgeleverd waar de kinderwagen inpast

Afmetingen Hamilton x1 one prime buggy Magic Fold

Afmeting uitgeklapte toestand

Lengte: 101 cm

Breedte: 64 cm

Hoogte: 48 cm

Afmeting ingeklapte toestand (zonder voorbeugel)

Lengte: 57 cm

Breedte: 48 cm

Hoogte: 27 cm

Hamilton x1 one prime ervaringen en reviews

Op het internet kom je veel ervaringen tegen met de Hamilton x1 one prime buggy. Zo zegt bijvoorbeeld NdR87 op de website van het Kruitvat:

“Erg fijne buggy! Soepel en erg wendbaar. Met 1 hand goed te besturen (handig voor tijdens het uitlaten van de hond). Verder erg makkelijk in en uit te klappen, mooi compact formaat.”

Maar ook Bol.com staat vol met positieve reacties en heeft de Hamilton x1 one prime buggy 4,8 van de 5 sterren. De review van Jess034 luidt als volgt:

“Na lang zoeken gekozen voor deze buggy. Hij is stevig en super makkelijk in en uit te klappen. Dit in combinatie met het lichte gewicht en zit comfort voor mijn zoontje (1,5 jaar) maken dat ik heel blij ben met deze aankoop! Draaggewicht tot 22 kg dus ook te gebruiken als je kindje wat ouder is.”

>> Bekijk ook de review over de UPPAbaby Vista V2

Veel gestelde vragen over de Hamilton X1 One Prime Buggy

Wat is de prijs van de Hamilton X1 One Prime Buggy?

De prijs varieert per website, de scherpste aanbieding die wij momenteel vinden is te vinden op onze website onder het kopje “beste prijs”.

Voor welke leeftijd is de Hamilton X1 One Prime geschikt?

De Hamilton X1 One Prime Buggy is geschikt tussen de 0 en de 4 jaar. Uiteindelijk is de maximale leeftijd echter afhankelijk van het gewicht en de lengte van je kind.

Wat voor banden heeft de Hamilton X1 One Prime Buggy?

De kinderwagen heeft massieve wielen. Hiervoor is hij ook zeer goed geschikt voor off-road terrein!

Wat is jullie review cijfer voor de Hamilton X1 One Prime Buggy?

Kleine Wonder geeft de Hamilton X1 One Prime Buggy een cijfer van 9. Dit mag gelijk staan aan een sterrenaantal van 4,5. Ben je benieuwd geworden? Lees onze volledige review.

Top 9 beste kraamcadeautjes

0

Kraamcadeautjes is en blijft geweldige keuze voor baby’s, het helpt hen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en stimuleert hun creativiteit. Er zijn veel verschillende soorten babyspeelgoed beschikbaar, dus het kan soms moeilijk zijn om te kiezen welke bij uw kind past!

Wij hebben speciaal voor jullie een “TOP 9” gemaakt van leukste kraamcadeautjes dat je kunt kopen bij PSikhouvanjou.nl. Check onze Top 9 hieronder:

1: Dappermaentje speendoekje maan teddy beige

Shop de Dappermaentje speendoekje maan teddy beige hier

Op 1 staat de Dappermaentje speendoekje in de vorm van een maantje. Het maantje is lekker zacht en een fijne knuffel om mee in slaap te vallen! Ook gezegd, een goede aankoop als kraamcadeautje.

Specificaties van de Dappermaentje speendoekje maan teddy beige

 

2: HVID slofjes sand 0-12 mnd

Shop de HVID slofjes sand 0-12 mnd hier

Op nummer 2 staan de HVID slofjes ie heerlijk zacht zitten en de voetjes lekker warm houden! 

De slofjes zijn geschikt voor de zomer en winter. De slofjes jeuken ook niet aan de voetjes door de hoge dichtheid, een geschikte aankoop dus voor een kraamcadeautje!

Specificaties van de HVID slofjes sand 0-12 mnd 

 

3: Moonie the humming beer sand 0 mnd +

Shop Moonie the humming beer sand 0 mnd + hier

Eenmaal bij nummer 3 aangekomen staat de Moonie humming beer, dit is een heerlijk zachte slaapknuffel met geluiden en een nachtlamp.

De beer is erg kalmerend voor het kind en is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Deze slaapknuffel is een must – have voor elk kind. 

Specificaties van de Moonie the humming beer sand 0 mnd +

 

4: Jollein knuffeldoekje elephant caramel

Shop de Jollein knuffeldoekje elephant caramel hier

Dit is een speendoekje in de vorm van een olifant, het speendoekje bevat een heerlijke stof met een schattig snoetje. Een aanrader dus om cadeau te geven!

Specificaties van de Jollein knuffeldoekje elephant caramel

 

5: Liewood siliconen kommen + lepels Cat rose mix

Shop de Liewood siliconen kommen + lepels Cat rose mix hier

Op nummer 5 de Sebra stapeltoren is een stoffen speelgoed toren vol met verschillende dieren, de 4 verschillende dieren kun je stapelen en hier kunnen de baby’s er veel plezier van hebben. Zeker aan te raden dus! 🙂  

Specificaties van de Liewood siliconen kommen + lepels Cat rose mix

 

6: Petit Monkey melamine bord bear sage

Shop de Petit Monkey melamine bord bear sage hier

Op 6 staat de Petit Monkey kinderbord met een mooie groene rand en een beer in het midden van het bord. Wel goed om te weten is dat het bord niet vaatwasser/magnetron bestendig is!

Specificaties van de Petit Monkey melamine bord bear sage

7: Petit Monkey bestekset bear sage

 

Nummer 7 is ook niet te vergeten, hier staat het bestekset van Petit Monkey. Dit leuke setje heeft een bear print en is erg geschikt als eerste bestek setje! 

Ook is de bestek leuk te matchen met het beren bordje van nummer 6!

Shop de Petit Monkey bestekset bear sage hier

Specificaties van de Pauline foam blokken roze 0 mnd+ 

 

8: Jellycat knuffel Odell Octopus baby

Shop de Jellycat knuffel Odell Octopus baby hier

Deze knuffel gemaakt van een super zachte fleece, is perfect geschikt voor baby’s vanaf 0 maanden! Hier kan je uren mee liggen en zo mee in slaap vallen!

Specificaties van de Jellycat knuffel Odell Octopus baby

 

9: Knuffeldoekjes collectie

Shop de knuffeldoekjes collectie hier

Knuffeldoekjes zijn sinds kleins af aan al geliefd bij kinderen, dit omdat ze lekker zacht makkelijk en productief zijn. 

Bij PSikhouvanjou.nl hebben ze hier een uitgebreide collectie van met allemaal verschillende soorten dieren en kleuren! Dus zeker het kijken waard, en wie weet wel een leuke als kraamcadeautje!

PSikhouvanjou.nl

Super bedankt voor het bekijken van deze Top 9 beste kraamcadeautjes bij PSikhouvanjou.nl!

Bekijk hier het volledige assortiment van PSikhouvanjou.nl

Top 8 beste babyspeeltjes

0

Babyspeelgoed is niet alleen leuk voor jouw kleine wondertje, het is ook een geweldige slimme keuze voor de ontwikkeling van kleine kinderen. Het helpt hen namelijk om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en stimuleert hun creativiteit.

Er zijn veel verschillende soorten babyspeelgoed beschikbaar, dus het kan soms moeilijk zijn om te kiezen welke bij uw kind past.

Wij hebben speciaal voor jullie een “TOP 8” gemaakt van leukste babyspeelgoed dat je kunt kopen bij PSikhouvanjou.nl. Check onze Top 8 hieronder:

1: Petit Monkey roll poly fennec vos zand 3 m+

 Shop de Petit Monkey roll poly fennec vos zand 3 m+ hier

Deze roly poly wiebelt rond als je erop duwt, zijn gezichtje beweegt dan op en neer. Een kleine bel aan de binnenkant zorgt voor zacht vloeiend geluid, de oortjes zijn gemaakt van siliconen en zijn gemakkelijk vast te pakken voor kleine handjes. Of te wel lekker voor baby’s om mee te spelen, geeft ze een fijne bezigheid. Zeker een aanrader dus!

Specificaties van de Petit Monkey roll poly fennec vos zand 3 m+

2: Petit Monkey magic badboekje sea

Shop de Petit Monkey magic badboekje sea hier

Op nummer 2 staat de Petit Monkey magic badboekje sea, dit is een zacht magic baby badboekje met illustraties van Hellen Dardik. De illustraties kleuren magic wanneer ze in aanraking komen met het water. In het boekje staan dieren die badderen in een groot meer, bijv. een hamerhaai en andere onderwaterdieren. Het bevat leuke plaatjes waar je kind zich helemaal mee kan vermaken.

Specificaties van de Petit Monkey magic badboekje sea

 

3: Lilliputiens activiteitenhertje Stella 9 m+

Shop de Lilliputiens activiteitenhertje Stella 9 m+ hier

Op nummer 3 staat het leuke activiteitenhertje van Stella, dit is een leuk hertje waar je kind leuk mee kan spelen. Dit speelgoed is te bespelen voor kinderen vanaf 9 maanden.

Specificaties van de Lilliputiens activiteitenhertje Stella 9 m+

 

4: Sebra activiteiten rammelaar Zappy 0 m+

Shop de Sebra activiteiten rammelaar Zappy 0 m+ hier

Deze mooie Sebra rammelaar met bijtring heeft de nummer 4 gekregen, aan de bijtring hangt een eikeltje en een groen blad wat knispert. Het schattige eekhoorntje wat meebeweegt.

Specificaties van de Plan Toys zeilboot zeehond 1jr+

 

5: Sebra stapeltoren Wildlife 0 m+

Shop de Sebra stapeltoren wildlife 0 m+ hier

Op nummer 5 de Sebra stapeltoren is een stoffen speelgoed toren vol met verschillende dieren, de 4 verschillende dieren kun je stapelen en hier kunnen de baby’s er veel plezier van hebben. Zeker aan te raden dus! 🙂  

Specificaties van de Sebra stapeltoren wildlife 0 m+ 

 • Prijs: €56,95
 • Merk: Sebra
 • Materiaal: 80% katoen + 20% polyester
 • Afmeting (CM): 13.7 x 26.8
 • EAN: 5704680061720

Shop de Sebra stapeltoren wildlife 0 m+ hier

 

6: Lilliputiens activiteiten rol Anais 6 m+

Shop de Lilliputiens activiteiten rol Anais 6 m+ hier

Op 6 hebben we de Lilliputiens activiteiten rol, deze rol heeft 4 verschillende figuren en samen vormen ze Anais de flamingo. Je kan hier alles mee doen, en kinderen vanaf 6 maanden kunnen dit vooral ook goed ontdekken. Zeker leuk speelgoed dus, het kijken waard!!

Specificaties van de Lilliputiens activiteiten rol Anais 6 m+

 

7: Van Pauline foam blokken roze 0 mnd+

Shop deze Van Pauline foam blokken roze 0 mnd+ hier

  Nummer 7 is ook niet te vergeten, hier staat de Van Pauline foam blokken, deze zachte speelgoed blokken zijn leuk om mee te stapelen en bouwen, de set bestaat uit 12 blokken en is lekker comfortabel en zacht.

Deze blokken zijn vooral bedoeld voor baby’s en peuters om lekker mee te spelen. Neem dus zeker even een kijkje! 😉

Specificaties van de Pauline foam blokken roze 0 mnd+ 

 • Prijs: €15,95
 • Merk: Van Pauline
 • Materiaal: Foam
 • Afmeting (CM): 17 x 22 x 6
 • EAN: 8719689799397

Shop deze Van Pauline foam blokken roze 0 mnd+ hier

8: Le Toy Van forest stacker 1 jr+

Shop de Le Toy Van forest stacker 1 jr+ hier

Dit is een mooi spel met bosdieren, kun jij alle dieren stapelen zonder dat alle dieren omvallen? Er zijn 9 verschillende dieren die jij vanaf 1 jaar oud kunt stapelen.

Specificaties van de Le Toy Van forest stacker 1 jr+ 

 • Prijs: €18,95
 • Merk: Le Toy Van
 • Materiaal: Hout
 • Afmeting (CM): 14 x 14 x 5
 • EAN: 5060023420877

Shop de Le Toy Van forest stacker 1 jr+ hier

Super bedankt voor het bekijken van deze Top 8 beste babyspeeltjes bij PSikhouvanjou.nl!

Bekijk hier het volledige assortiment van PSikhouvanjou.nl

Top 8 beste duurzame speelgoed voor kinderen

0
Top 8 beste duurzame speelgoed

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven en uiteraard kan speelgoed niet achterblijven. Duurzaam speelgoed wordt gelukkig steeds populairder, vandaar dat wij een “Top 8” van beste duurzame speelgoed voor kinderen hebben samengesteld.

Hiermee willen wij jullie graag wijzen op het geweldige duurzame speelgoed dat je kunt kopen bij PSikhouvanjou.nl. Check onze Top 8 hieronder:

1: Plan Toys make up set 3jr+

Plan Toys make up set 3jr+

Shop de Plan Toys make up set 3jr + hier

Met dit duurzame speelgoed van Plan Toys kan jouw kleine wondertje vele poppen en knuffels (of natuurlijk zichzelf) nog mooier maken!

De make up set bestaat uit een leuke heuptas van katoen met een aantal houten make up spulletjes.

Zo is er een: lippenstift, oogpotlood, spiegel, poederdoos met spiegeltje, poederkwast, palet met oogschaduw en rouge en zelfs een parfumverstuiver inbegrepen.

Specificaties van de Plan Toys make up set 3 jr+:

 • Prijs: €34,95
 • Merk: Plan Toys
 • Materiaal: Katoen en hout
 • Afmeting (CM): 23 x 19 x 7,5
 • EAN: 8854740034878

Shop de Plan Toys make up set 3jr + hier

2: Plan Toys visspel 3jr+

Plan Toys visspel 3 jr+

Shop de Plan Toys visspel 3jr+ hier

Nummer 2 van deze Top 8 is het Plan Toys hengelspel. Dit behendigheidsspel met houten vissen is een spel voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Wie de meeste gekleurde vissen heeft gepakt met de hengel is de winnaar van dit leuke spel. Daarbij kan de hengel in lengte worden aangepast, zodat je het spel makkelijker of moeilijker kunt maken.

Specificaties van de Petit Monkey camera blauw 3jr+

 • Prijs: €26,95
 • Merk: Plan Toys
 • Materiaal: Hout
 • Afmeting (CM): 19 x 19 x 6
 • EAN: 8854740056290

Shop de Plan Toys visspel 3jr+ hier

3: Plan Toys puzzel marine 1jr+

Shop de Plan Toys puzzel marine 1jr+ hier

Op nummer 3 staat de Plan Toys houten puzzel met 4 puzzelstukken en 4 houten dieren. Deze leuke houten kinderpuzzel is al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Specificaties van de Plan Toys puzzel marine 1 jr+

 • Prijs: €21,95
 • Merk: Plan Toys
 • Materiaal: hout
 • Afmeting (CM): 22 x 22 x 3
 • EAN: 8854740056887

Shop de Plan Toys puzzel marine 1jr+ hier

4: Tender Leaf Toys twisting cubes 18 mnd+

Tender Leaf Toys twisting cubes 18 mnd+

Shop de Tender Leaf Toys twisting cubes 18 mnd+ hier

Dit leuke puzzel spelletje is al geschikt voor baby’s vanaf 18 maanden! Hierbij kunnen zij aan de 3 blokken draaien om de verschillende dieren compleet te maken.

Lukt het niet? Geen probleem! Dan kan er natuurlijk gewoon een fantasiedier bedacht worden.

Goed om te weten over het bedrijf Tender Leaf Toys is dat zij hoogwaardig speelgoed produceren met respect voor de aarde. Voor elke boom die wordt gebruikt bij de productie wordt weer een nieuwe boom gepland.

Specificaties van de Plan Toys zeilboot zeehond 1jr+

 • Prijs: €13,95
 • Merk: Tender Leaf Toys
 • Materiaal: hout
 • Afmeting (CM): 17.4 x 4 x 4
 • EAN: 191856084518

Shop de Tender Leaf Toys twisting cubes 18 mnd+ hier

5: Tender Leaf Toys zeilboot Sailaway 3jr+

Tender Leaf Toys zeilboot Sailaway 3jr+

Shop de Tender Leaf Toys zeilboot Sailaway 3jr+ hier

Deze houten dieren magneten zijn fantastisch voor kleine kinderen! Binnen de kortste keren kennen ze de 36 verschillende (prachtig geïllustreerde) dieren.

De magneten zitten in een mooie bewaardoos waarvan de klep magnetisch sluitbaar is. De dikte van de magneten is 4 mm en zijn voor een magneetbord geschikt.

Specificaties van de Tender Leaf Toys zeilboot Sailaway 3jr+

 • Prijs: €39,95
 • Merk: Tender Leaf Toys
 • Materiaal: hout + katoen
 • Afmeting (CM): 23 x 29.5 x 8
 • EAN: 191856083825

Shop de Tender Leaf Toys zeilboot Sailaway 3jr+ hier

6: Petit Monkey bad- en bijtspeeltje Leo 0 mnd+

Petit Monkey bad- en bijtspeeltje Leo 0 mnd+

Shop de Petit Monkey bad- en bijtspeeltje Leo 0 mnd+ hier

Nummer 6 is dit schattige bad- en bijtspeeltje van Petit Monkey, het leeuwtje Leo! Gemaakt van 100% natuurlijk rubber. 

Leo de leeuw is een super fijn speeltje voor onderweg of om mee in bad te gaan. Wanneer je met dit duurzame speelgoed schudt hoor je zacht een belletje rinkelen.

Specificaties van de Petit Monkey bad- en bijtspelletje Leo 0 mnd+

 • Prijs: €17,95
 • Merk: Petit Monkey
 • Materiaal: 100% natural rubber
 • Afmeting (CM): 9 x 13 x 5
 • EAN: 8719244223978

Shop de Petit Monkey bad- en bijtspeeltje Leo 0 mnd+ hier

7: Petit Monkey puzzel heart 0 jr+

Petit Monkey puzzel heart 0 jr+

Shop deze Petit Monkey puzzel heart 0 jr+ hier

Nummer 7 is een leuke puzzel met 4 stukjes, gemaakt van 100% siliconen. Deze duurzame puzzel is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar.

Daarbij zijn de puzzelstukken zacht en mogen in de mond gestopt worden. Al met al de perfecte puzzel voor beginnende puzzelaars.

Specificaties van de Petit Monkey puzzel heart 0 jr+

 • Prijs: €21,95
 • Merk: Petit Monkey
 • Materiaal: 100% LFGB siliconen
 • Afmeting (CM): 12.5 x 12.5 x 4
 • EAN: 871924425866

Shop deze Petit Monkey puzzel heart 0 jr+ hier

8: Petit Monkey houten rammelaar backed clay 0 jr+

Petit Monkey houten rammelaar backed clay 0 jr+

Shop de Petit Monkey houten rammelaar backed clay 0 jr+ hier

De laatste van onze top 8 beste duurzame speelgoed is deze leuke rammelaar. Aan deze rammelaar zitten 2 houten ringen en 1 van siliconen.

Als de rammelaar beweegt hoor je zachtjes de ringen tikken. Uiteraard is deze rammelaar een erg leuk en duurzaam kraamcadeau.

Deze rammelaar is gemaakt van antibacterieel beukenhout. Daarbij is de roze ring gemaakt van 100% LFGB siliconen, waardoor hij foodsafe en BPA vrij is. Hierdoor mag hij tijdens het spelen in de mond gestopt worden. 

Specificaties van de Petit Monkey houten rammelaar backed clay 0 jr+

 • Prijs: €13,95
 • Merk: Petit Monkey
 • Materiaal: Beukenhout + 100% LFGB siliconen
 • Afmeting (CM): 10.5 x 4.3 x 4.5
 • EAN: 8719244226009

PSikhouvanjou.nl

Super bedankt voor het bekijken van deze Top 8 beste duurzame speelgoed bij PSikhouvanjou.nl!

Bekijk hier het volledige assortiment van PSikhouvanjou.nl

Top 8 leukste houten speelgoed voor kinderen

0
houten speelgoed kopen

Houten speelgoed is een geweldige keuze voor kinderen in de leeftijdscategorie van 1 tot 3 jaar. Het helpt hen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en stimuleert hun creativiteit. Er zijn veel verschillende soorten houten speelgoed beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om uit te kiezen welke het best bij je kind past.

Wij hebben speciaal voor jullie een “TOP 8” gemaakt van leukste houten speelgoed dat je kunt kopen bij PSikhouvanjou.nl. Check onze Top 8 hieronder:

1: Lilliputiens activiteitenpaneel Brandweer 9+

lilliputiens_activiteitenbord_brandweer

Shop de Lilliputiens activiteitenpaneel Brandweer 9+ hier

Op nummer 1 staat de Lilliputiens brandweer activiteitenpaneel. Dit is een super leuk en uitdagend houten speelgoed voor baby’s vanaf 9 maanden. 

Doordat er zoveel te beleven valt in dit activiteitenpaneel zal jouw kleine wondertje zichzelf zeer goed kunnen vermaken, in bijvoorbeeld de box. 

Jouw kindje kan oneindig draaien, schuiven en rammelen met dit houten speelgoed. Hij beschikt namelijk over 10 verschillende activiteiten, waardoor het de perfecte manier is om op onderzoek uit te gaan!

Specificaties van de Lilliputiens activiteitenpaneel Brandweer 9+:

 • Prijs: €36,95
 • Merk: Lilliputiens
 • Materiaal: Hout
 • Afmeting (CM): 30 x 23
 • EAN: 5414834831801

Review van de Lilliputiens activiteitenpaneel Brandweer 9+

“Heel mooi kraamkado voor een jongen” – 5 sterren review

“Op advies van mijn dochter” – 5 sterren review

Shop de Lilliputiens activiteitenpaneel Brandweer 9+ hier

2: Petit Monkey camera blauw 3jr+

2: Petit Monkey camera blauw 3jr+

Shop de Petit Monkey camera blauw 3jr+ hier

Op nummer 2 staat de super schattige blauwe houten speelgoed camera van Petit Monkey!

Deze houten speelgoed camera is geschikt voor peuters en kleuters vanaf 3 jaar. Deze camera stimuleert de fantasie van kinderen en ze zullen zich een echte fotograaf voelen.

De camera beschikt namelijk open gekleurde lezen, waardoor ze aan de lens kunnen draaien en de wereld in 4 verschillende kleuren kunnen zien. Fantastisch leuk natuurlijk!

Het materiaal waar deze houten speelgoed camera van is gemaakt is beukenhout en uiteraard is er non toxic verf op waterbasis gebruikt. 

Shop de Petit Monkey camera blauw 3jr+ hier

Specificaties van de Petit Monkey camera blauw 3jr+

 • Prijs: €15,95
 • Merk: Petit Monkey
 • Materiaal: Beukenhout
 • Afmeting (CM): 11 x 9 x 6
 • EAN: 8719244225514

Shop de Petit Monkey camera blauw 3jr+ hier

3: Petit Monkey voedingsset 3jr+

Petit Monkey voedingsset 3jr+ houten speelgoed

Shop de Petit Monkey voedingsset 3jr+ hier

Het is super leuk om je pop en knuffel te verzorgen met deze houten poppen eetset van Petit Monkey! Dit houten speelgoed is geschikt voor peuters vanaf 3 jaar!

De set bestaat uit een bord, flesje, kommetje, bestek en een tuitbeker. Daarnaast wordt de gehele set compleet gemaakt voor een houten borstel met zachte haren, kam, rammelaar en speen.

Het materiaal waar deze houten speelgoed camera van is gemaakt is beukenhout en uiteraard is er non toxic verf op waterbasis gebruikt. 

Specificaties van de Petit Monkey voedingsset 3jr+

 • Prijs: €32,95
 • Merk: Petit Monkey
 • Materiaal: Beukenhout
 • Afmeting (CM): 21 x 16 x 6
 • EAN: 8719244224869

Shop de Petit Monkey voedingsset 3jr+ hier

4: Plan Toys zeilboot zeehond 1jr+

Plan Toys zeilboot zeehond 1jr+

Op nummer 4 staat deze super leuke Plan Toys zeilboot met daarin een zeehond! Dit houten badspeelgoed is gemaakt van latex hout, waardoor hij dus zeer goed blijft drijven.

Specificaties van de Plan Toys zeilboot zeehond 1jr+

 • Prijs: €16,95
 • Merk: Plan Toys
 • Materiaal: hout
 • Afmeting (CM): 12 x 10
 • EAN: 8854740057105

Shop de Plan Toys zeilboot zeehond 1jr+ hier

5: DJECO magneten magnimo 2jr+

DJECO magneten magnimo 2jr+ houten speelgoed

Deze houten dieren magneten zijn fantastisch voor kleine kinderen! Binnen de kortste keren kennen ze de 36 verschillende (prachtig geïllustreerde) dieren.

De magneten zitten in een mooie bewaardoos waarvan de klep magnetisch sluitbaar is. De dikte van de magneten is 4 mm en zijn voor een magneetbord geschikt.

Specificaties van de DJECO magneten magnimo 2jr+

 • Prijs: €18,95
 • Merk: DJECO
 • Materiaal: hout
 • Afmeting (CM): 21.5 x 18.5 x 4
 • EAN: 3070900031241

Review van de DJECO magneten magnimo 2jr+

“Hij ging er direct enthousiast mee aan de gang” – 5 sterren review

Shop de DJECO magneten magnimo 2jr+ hier

6: Plan Toys spel bijenkorf 3jr+

Houten speelgoed Plan Toys bijenkorf

Dit houten Plan Toys bijenkorf spel is een super leuke manier, gericht op behendigheid om de fijne motoriek van kinderen vanaf 3 jaar te stimuleren. 

Daarbij wordt niet alleen de fijne motoriek gestimuleerd, maar ook de concentratie, coördinatie en kleuren. Een erg leuk en leerzaam spel dus!

Specificaties van de Plan Toys spel bijenkorf 3 jr+

 • Prijs: €29,95
 • Merk: Plan Toys
 • Materiaal: hout
 • Afmeting (CM): 19 x 19 x 6
 • EAN: 8854740054104

Shop de Plan Toys spel bijenkorf 3jr + hier

7: Plan Toys vormensorteerder 1 jr+

Plan Toys vormensorteerder 1 jr+

Shop deze Plan Toys vormensorteerder 1 jr+ hier

Op nummer 7 staat het houten Plan Toys vormensorteer spel voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

Wat super handig is aan dit spel, is dat alle onderdelen van dit sorteerspel vast zitten met een touw, waardoor dit houten speelgoed erg geschikt is voor onderweg. 

Nog een leuk weetje over het Plan Toys als merk: Ze maken namelijk het speelgoed van latex bomen die geen latex meer produceren. Hierdoor zijn zij een duurzaam speelgoed merk!

Specificaties van de Plan Toys vormensorteerder 1 jr+

 • Prijs: €16,95
 • Merk: Plan Toys
 • Materiaal: hout
 • Afmeting (CM): 19 x 14 x 7
 • EAN: 8854740052599

Shop deze Plan Toys vormensorteerder 1 jr+ hier

8: Done by Deer houten knoppuzzel Deer friend 12 mnd+

Done by Deer houten knoppuzzel Deer friend 12 mnd+

Shop de Done by Deer houten knoppuzzel Deer friend 12 mnd+ hier

Last but not least, de nummer 8 van onze Top 8 leukste houten speelgoed!

Dat is een houten Done by Deer knoppuzzel met 7 stukken in het Deer Friends thema. Alle stukken van deze puzzel zijn makkelijk vast te houden door je baby door de makkelijke houten knoppen.

Deze leuke houten puzzel is erg goed voor de ontwikkeling van de motoriek. De puzzel is geschikt voor baby’s vanaf 12 maanden.

Specificaties van de Done by Deer houten knoppuzzel Deer friend 12 mnd+

 • Prijs: €10,95
 • Merk: Done by Deer
 • Materiaal: hout
 • Afmeting (CM): 20 x 24
 • EAN: 5712643018391

Review van de Done by Deer houten knoppuzzel Deer friend 12 mnd+

“Leuk product, ziet er prima uit voor een kind van 1 jaar.” – 5 sterren review

Shop de Done by Deer houten knoppuzzel Deer friend 12 mnd+ hier

Houten speelgoed kopen

Als je van plan bent om houten speelgoed aan te schaffen, moet je eerst beslissen wat het doel van het speelgoed is. Sommige houten speelgoed is bedoeld om te leren, terwijl andere bedoeld is om alleen maar plezier te maken. Er is ook houten speelgoed dat kan worden gebruikt voor beide doeleinden.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat het houten speelgoed dat je koopt veilig is voor je kind. Het is belangrijk om erop te letten of het materiaal dat is gebruikt om het speelgoed mee te maken, veilig is voor je kind. Als je twijfels hebt over de veiligheid van een bepaald product, moet je er niet aan beginnen.

Ten slotte moet je ervoor zorgen dat het houten speelgoed dat je koopt, past bij de interesses en vaardigheden van je kind. Je wilt niet dat je kind gaat vervelen met het speelgoed dat je kiest. Koop dus houten speelgoed dat uitdagend is en het beste bij je kind past.

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van houten speelgoed?

Als je nieuw houten speelgoed wilt kopen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van houten speelgoed. Hier zijn enkele dingen die je moet overwegen:

Waar komt het hout vandaan?

Waar komt het hout vandaan? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout dat gebruikt wordt voor houten speelgoed afkomstig is van duurzaam beheerde bosbouwbedrijven. Dit zorgt ervoor dat het hout kan blijven groeien en herplant worden, in plaats van afkomstig te zijn van bedreigde bossen.

Een goed voorbeeld hiervan is Plan Toys zoals we hierboven al hebben benoemd, over hoe zij omgaan met de latex bomen.

Is het hout geïmpregneerd?

Is het hout geïmpregneerd? Sommige soorten hout worden behandeld met chemicaliën om ervoor te zorgen dat ze langer meegaan of bestand zijn tegen rot. Als je kinderen kleine stukjes hout in hun mond stoppen, is het belangrijk om te weten of het hout geïmpregneerd is met chemicaliën.

Is het hout bewerkt?

Hoe is het hout bewerkt? Er zijn verschillende manieren waarop hout bewerkt kan worden, en sommige zijn meer milieuvriendelijk dan andere. Bijvoorbeeld, massief hout wordt meestal gewonnen door bomen te kappen, maar er zijn ook bedrijven die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen om hout te verwerken.

Kortom, als je op zoek bent naar houten speelgoed voor je kind, is het belangrijk om rekening te houden met de herkomst en productietechnieken van het hout. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw kinderen niet alleen een leuk spelletje kunnen spelen, maar ook goed zijn voor het milieu.

Bekijk hier het volledige assortiment van PSikhouvanjou.nl

Waaraan moet een vertrouwde bso in Den Haag voldoen?

0

Bso Den Haag: belangrijk voor de ontwikkeling

Op een bso, een buitenschoolse opvang, worden voor en na school kinderen van 5 tot 13 jaar opgevangen. Het gaat dus om een vorm van kinderopvang buiten de schooltijden om.

Hier leren kinderen veel nieuwe vaardigheden, bijvoorbeeld op sociaal emotioneel gebied en het ontwikkelen van zelfredzaamheid. Kinderen die zowel thuis, op school als op de bso een fijne plek hebben, leggen een belangrijke basis voor de rest van hun leven.

We bekijken hier waar een goede bso in Den Haag aan moet voldoen om de warmte en veiligheid te kunnen bieden die kinderen zo hard nodig hebben.

De behoeften van een kind op een buitenschoolse opvang

Elk kind heeft talenten en kan zich ontwikkelen. Hiervoor is het belangrijk dat kinderen in een omgeving zijn waar ze zich geliefd voelen. Als je bezig bent met het kiezen van een bso Den Haag, ga dan voor een opvang waar de groepen niet te groot zijn en elk kind veel aandacht krijgt.

Kinderen voelen zich sneller op hun gemak, als ze veel aandacht krijgen. Ze stellen zich dan meer open naar andere kinderen en volwassenen toe.

Daarnaast is het goed als de kinderen activiteiten krijgen aangeboden die passen bij hun leeftijd en hun niveau. Op die manier worden genoeg vaardigheden gestimuleerd.

Goed opgeleide begeleiders

Voor een goede opvang voor en na school zijn pedagogisch medewerkers die goed zijn opgeleid onmisbaar. Deze professionals weten dat een kind niet alleen een goede verzorging en genoeg aandacht nodig heeft, maar ook geborgenheid en uitdaging.

Bso-personeel dat zijn vak verstaat weet dat elk kind anders is en een eigen tempo van ontwikkeling heeft. De activiteiten die worden aangeboden, moeten dus goed bij een kind aansluiten. Het aanleren van vaardigheden gebeurt op een positieve manier, bijvoorbeeld met een beloningssysteem.

Een warme plek op bso Road2School

Diverse bso’s in Den Haag bieden hun diensten aan. Een daarvan is Road2School, een crèche en buitenschoolse opvang waar elk kind kan zich welkom kan voelen.

Hier voelt je zoon of dochter zich helemaal thuis, zodat een gevoel van ontspanning ontstaat en het zelfvertrouwen zich beter kan ontwikkelen. De groepen zijn bewust klein en er zijn veel begeleiders aanwezig.

Hoe test je het DNA bij de geboorte van jouw kind?

0

Het spreekt voor zich dat het zeer belangrijk is om bij de geboorte van je kind zekerheid te hebben over wie nu precies de vader is. In bepaalde gevallen is het niet ondenkbaar dat er daar onduidelijkheid over bestaat. Niet zelden wordt er in de praktijk gedacht dat het bij de geboorte van een kind allesbehalve eenvoudig is om een DNA-test uit te voeren. Dat is echter niet correct. De vaderschapstest van vaderschapstest.nu maakt het op een laagdrempelige manier mogelijk om te achterhalen of jij nu echt de vader bent van het kind of niet. Hoe dat nu precies gebeurt? Dat laten we je zeer graag ontdekken door middel van de hieronder terug te vinden informatie.

Hoe kan een vaderschapstest worden uitgevoerd? 

Een vaderschapstest uitvoeren, bijvoorbeeld deze van vaderschapstest.nu, maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te bepalen of je nu wel of niet de vader bent van je kind. Vaak is er sprake van een vrij eenvoudige, laagdrempelige testkit. Met behulp van wattenstaafjes is het niet alleen eenvoudig, maar ook pijnloos mogelijk om een DNA-monster af te nemen. Vervolgens wordt er door een laboratorium een test uitgevoerd waarbij het DNA op minstens 20 plaatsen wordt vergeleken met dit van het kind. Wordt door middel van deze test bevestigd dat de beide DNA-profielen niet overeenkomen? Dan staat het zo goed als vast dat je niet de vader bent van het kind. Is er wel sprake van een overeenkomst tussen de twee DNA-profielen? In dat geval is het mogelijk om met minstens 99,999 procent zekerheid vast te stellen dat je wel degelijk de vader bent.  

Let op het verschil in DNA-testen

Wanneer je gebruik maakt van een test van vaderschapstest.nu zal je tot de vaststelling komen dat er twee verschillende DNA-testen mogelijk zijn. In eerste instantie is er sprake van een standaard test die zorgt voor gemoedsrust, maar daarnaast is het ook mogelijk om een rechtsgeldige test uit te laten voeren. Voor deze laatste geldt dat ze zoals de naam reeds laat vermoeden kan worden gebruikt in een rechtszaak. Dit bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een discussie over de voogdij of alimentatie. In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat de test moet worden uitgevoerd door een arts of verpleegkundige. In de testkit van een rechtsgeldige test zijn niet alleen de benodigdheden, maar ook heel wat informatie terug te vinden om een test rechtsgeldig af te (laten) nemen. Zo weet je zeker dat je op dit vlak niets over het hoofd ziet. 

Snel precies die zekerheid waar jij behoeften aan hebt

Het spreekt voor zich dat de onzekerheid met betrekking tot het vaderschap iets is waar je liever zo snel mogelijk een einde aan wil maken. De zekerheid knaagt immers, meer dan waarschijnlijk niet alleen bij jouzelf, maar ook bij de familie en wellicht ook bij je partner. Het uitvoeren van de vaderschapstest van vaderschapstest.nu zorgt er in de praktijk voor dat je binnen de vier werkdagen de uitslag van jouw test ontvangt.  Dit kan zowel met de post als via e-mail.

Zwanger, wanneer ben ik uitgerekend?

0

Als je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt, komt meteen de vraag op: ‘Wanneer ben ik uitgerekend?’ Een zwangerschap duurt 9 maanden, ook wel als 40 weken geteld. En van die 40 weken, krijg je de eerste weken ‘cadeau’.

Een positieve test is dus niet het startpunt waarop je de zwangerschapsduur telt. Er zijn online zwangerschapstools die voor je berekenen wanneer uitgerekende datum is, al zijn deze niet altijd 100% nauwkeurig.

Je kunt het ook zelf berekenen! En een verloskundige of gynaecoloog zal daarnaast ook de uitgerekende datum door meten en gegevens bepalen. Aan de hand van de termijnecho zal er ook een zwangerschapsverklaring aan je meegegeven worden. Hierop staat de uitgerekende datum ook vermeld.

Wanneer uitgerekend zelf berekenen

Kun je niet wachten tot de eerste echo bij de verloskundige? Heel begrijpelijk! Je kunt wanneer uitgerekende datum in zicht is, ook zelf berekenen. Dit doe je door:

 • De lengte van je cyclus 
 • En de dag van je laatste menstruatie erbij te pakken.

Als je vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie rekent, tel je er 40 weken bij op. Dan weet je wanneer jouw uitgerekende datum is! Tel je vanaf het moment van de bevruchting ( 2 weken na je laatste menstruatie ) dan tel je er 38 weken bij op.

Wanneer uitgerekend zwanger lastig is om te bepalen, dan zijn er ook nog speciale zwangerschapstest hiervoor. Deze geven een indicatie van hoe lang je zwanger bent.

Bijvoorbeeld die van Clear Blue. Deze geeft met het aantal weken aan hoe lang je zwanger bent. Geeft de test: ‘Zwanger, 2 weken aan?’ Dan ben je zwanger, wanneer ben je dan uitgerekend in dit voorbeeld? Dat is dan over 36 weken. Je krijgt de eerste 2 weken namelijk erbij. 2 weken zwanger, betekent 4 weken op weg.

Wanneer ben je uitgerekend?

Deze vraag zul je als zwangere heel veel gaan horen. Wanneer uitgerekende datum zwanger bekend is, is het fijn als je deze kan delen! Je werkgever zal dit ook graag weten. Hiervoor krijg je bij de verloskundige of gynaecoloog een speciale zwangerschapsverklaring mee. Met deze verklaring kan de werkgever (betaalde ) vervanging voor je verlof regelen. 

Weet jij al hoe je je zwanger en de uitgerekende datum wereldkundig wil maken? Doe je dit op een speciale manier of door een gender revael party bijvoorbeeld? Er zijn tegenwoordig heel veel leuke mogelijkheden hiervoor!

Nu 12 weken zwanger wanneer uitgerekend?

Rond de 12 weken staat de termijnecho gepland. Met deze echo zal de verloskundige kijken naar de grootte van de foetus. Met behulp van diverse metingen wordt de duur van je zwangerschap in beeld gebracht.

Als je nu 12 weken zwanger bent, noemen we dit ook wel 3 maanden zwanger. Gefeliciteerd. Over een half jaar is je uitgerekende datum!

4 – 5 weken zwanger wanneer uitgerekend?

Als je 4 – 5 weken zwanger bent, noemen we dit ook wel ‘een week over tijd’. Dit is afhankelijk van de duur van je cyclus, maar de meeste vrouwen zullen dan een week te laat zijn met hun menstruatie.

Over gemiddeld 8 maanden ben je uitgerekend. Pak de kalender erbij en tel vanaf nu 35 tot 36 weken erbij. Dan weet je wanneer de uitgerekende datum zou kunnen zijn. Het beste is om daarnaast ook de echo van de verloskundige af te wachten.

Deze kan heel specifiek kijken naar de lengte van je baby en zo een nauwkeurige berekening van de uitgerekende datum maken.

Wanneer ben ik uitgerekend ivf?

Als je door middel van ivf, een vruchtbaarheidsbehandeling, zwanger bent geworden, is de uitgerekende datum op een andere manier te berekenen.

Je neemt dan de dag van de punctie, inseminatie of ovulatie. Bij IVF tel je bij de eerste dag laatste menstruatie 14 dagen voor de punctie op. Als je zwanger bent geworden door IVF, zal een gynaecoloog je in de meeste gevallen ook tijdens de zwangerschap blijven.

Het kan ook dat je zelf mag kiezen of je bij de gynaecoloog of de verloskundige onder toezicht wilt blijven. In ieder geval, zal een gynaecoloog al vroeg een eerste echo doen. Met deze echo wordt het vruchtje bekeken, de baarmoeder en ook je eierstokken.

Het vruchtje wordt opgemeten. Daarbij kijkt de arts ook naar de datum van de punctie. Ook met IVF is een uitgerekende datum door een gynaecoloog nauwkeurig vast te stellen.

Wanneer ben ik uitgerekend zwangerschap?

Het is lastig als je geen regelmatige cyclus hebt. Of als je de pil slikte en door de pil heen zwanger bent geworden. Om dan de uitgerekende datum te berekenen.. best een moeilijke klus. Want je weet wel dat je 40 weken zwanger bent, al blijft je laatste menstruatie dan soms lastig te herleiden. 

Als je liever geen zwangerschapstest wilt doen met het aantal weken, kun je ook door een bloedonderzoek bij de dokter laten achterhalen of ( en hoe lang ) je zwanger bent. Vaak voelt een verloskundige of arts naarmate de zwangerschap vordert ook aan de buitenkant van je buik. Zo kan de arts schatten hoe lang je zwanger bent. En zelfs hoeveel je kindje weegt. 

In de zwangerschap krijg je meerdere echo’s. Deze kijken onder andere naar de groei van je baby. Zo kan het dat er met de 20 weken echo de uitgerekende datum nog wat aangepast wordt.

Dit gebeurt niet vaak, al hebben sommige kinderen een groeispurt of juist achterstand. Met een onregelmatige cyclus kan het dan zijn dat je soms wat minder lang zwanger bent of juist verder als in eerste instantie berekend werd.

April zwanger wanneer uitgerekend

Je komt er in april achter dat je zwanger bent. Wanneer ben je dan uitgerekend? Kijk hoe lang je over tijd bent, op het moment dat je erachter komt dat je zwanger bent. Stel dat je een week of twee weken lang je NOD had. Dit is de dag waarop je ongesteldheid niet kwam, terwijl dat zonder bevruchting wel zo was geweest.

Twee weken over je NOD heen? Dan ben je vermoedelijk tussen de 5 en 6 weken zwanger. Dat betekent dat je in april over 34 weken bevalt. Oftewel vermoedelijk in de maand januari valt je uitgerekende datum. 

Heb jij wel eens je uitgerekende datum zelf berekend? En zat je er dichtbij of juist verder vanaf?

Meer tips over zwangerschap

Wil jij graag meer tips over de zwangerschap of wanneer jouw kleine wonder geboren is? Lees dan nu deze onderstaande tips:

Op zoek naar handige producten voor jouw baby?

Ben jij op zoek naar handige producten voor als jouw kleine wondertje geboren is? Wij schrijven wekelijks handige reviews over producten die wij zelf en andere mama’s uit onze community hebben getest. 

Benieuwd? Bekijk dan nu onderstaande reviews en blogs over verschillende producten die handig kunnen zijn voor jouw kleine kindje:

Een persoonlijk cadeau geven is altijd een geweldig idee – Bellakids.nl

0
Bella Kids.nl

Op zoek naar een geweldig kraamcadeau met naam of presentje voor de verjaardag van jouw kleintje? Dan is het erg leuk om een persoonlijk cadeau te geven.

Denk aan de naam van het kindje op een gaaf product. Maar ook als je wilt geven voor de nieuwbakken opa en oma, zijn er super leuke mogelijkheden. Hierbij wat inspiratie!

Bella Kids.nl

Gepersonaliseerd cadeau maakt een kostbaar moment tastbaar

Onder gepersonaliseerd cadeau kun je verstaan dat het cadeau specifiek voor de ontvanger is gekozen en gemaakt.

Hierbij een top 3 van super toffe gepersonaliseerde cadeaus voor jouw kleintje!

1. Blokkentoren met naam!

Een van de eerste opties die ons opviel was de blokkentoren die je kan personaliseren met een naam. Deze is in elke gewenste naam te bestellen en is zeer licht van gewicht. Met een datum en naam erop, is dit hét cadeau om te bestellen! 

Little-Dutch-little-goose-broodtromme

2. Gepersonaliseerd cadeau: de naamkoffer

Logeren wordt nog leuker met je eigen naamkoffer. Wat is deze koffer super leuk! Je kunt er ook boekjes in doen en deze meenemen naar de bibliotheek. Of als je een lange autotocht voor de boeg hebt, de koffer vullen met klein speelgoed.

Ook als decoratie staat de koffer met naam heel leuk op de speelkamer. De kinderkoffer met naam is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Met hartjes, dieren, in blauw of roze.. Bekijk het veelzijdige aanbod eens op https://www.bellakids.nl/

Koffer met hartjes

3. Speelgoed met naam

Hoe tof is dat, je favoriete speelgoed met je eigen naam erop! Denk aan een leuke blokkentoren met de naam van je kindje erop. Of wat vind je van deze houten tuimelring?

Behalve de naam kun je ook de geboortedatum op het speelgoed laten zetten. Super origineel en leuk!

Label-label-panda-

Ook de rollende auto is erg leuk. Deze is al geschikt voor jongere kinderen en daardoor lang te gebruiken.

De Sea Animal met naam is zowel in meisjes als jongensvariant te bestellen. Uiteraard met de naam van je kleintje erop!

Sea-animal-pink-met-naam

Een naamcadeau is voor iedereen leuk. Het aanbod op https://www.bellakids.nl/ biedt voor jong en oud een origineel naamcadeau. Laat je verrassen door de leuke cadeau mogelijkheden die ze bieden!

Een baby wel of niet wakker maken voor avondvoeding?

0

Tot 2 maanden maak je een baby wakker voor de avondvoeding. Dit komt omdat iedere baby de voeding hard nodig heeft. Niet iedere baby wordt vanzelf wakker voor de avondvoeding, daardoor helpen wij als ouders ze een handje.

Door de melk krijgen de hersenen van je kindje glucose toegediend. En deze glucose helpt weer om de hersenen van je kindje verder te ontwikkelen. Ook is voeding nodig om te groeien. Slaap helpt daarnaast ook voor de groei.

Hoe krijg je slaap en voeding nu goed in balans bij je kleintje? En wanneer is het moment dat je de wekker niet hoeft te zetten voor die late avondvoeding? Met een avondvoeding wordt de laatste voeding vóór de nacht bedoeld. 

Zorg voor voldoende voeding van je baby overdag

Om ervoor te zorgen dat je baby goed groeit, is er voldoende melk nodig. Er is hier een handige rekensom voor. Iedere baby zou 150 ml per kilo moeten binnenkrijgen in 24 uur tijd. Heb je een baby van 3 kilo? Dat betekent dat je kleine 3 x 150 ml = 450 ml op een hele dag ( 24 uur ) aan kunstvoeding mag.

Bij borstvoeding ligt dit wat lastiger. Je kunt het afkolven om zo te zien wat je kindje drinkt. Maar de meesten moeders zullen dit niet doen. Begrijpelijk, want het vraagt ook veel tijd.

Wel kun je als je borstvoeding geeft, kijken of je baby voldoende plas – en poepluiers heeft op een dag. Verder helpt het je ook om goed te kijken naar het (drink)gedrag van je kleintje.

Drinkt deze rustig en is deze na de voeding voldaan? Dan komt er voldoende melk binnen. Bij kunstvoeding verdeel je die totale hoeveelheid over een aantal voedingen. Zoals in bovenstaand voorbeeld, een baby drinkt niet achter elkaar 450 ml. Je verdeelt dit vaak over 6 of 5 voedingen.

Bij 5 voedingen krijgt je baby dan 90 ml per keer. Merk je dat de laatste fles slecht leeg gedronken wordt? Dan heeft je baby mogelijk al genoeg binnengekregen over de dag heen.

Door ervoor te zorgen dat je baby overdag voldoende voeding binnenkrijgt, zal je vaak een langere nacht maken. Niet alleen jij, ook je baby en andere gezinsleden kunnen langer slapen.

Vergelijk het maar met jezelf als je trek hebt en daarvan wakker wordt. Een volle buik geeft meer garantie op langer doorslapen. En naast voldoende vocht is slaap óók weer goed voor de ontwikkeling en groei van je kleintje.

Moment van doorslapen is bij 2 maanden

Geef je kunstvoeding? Dan is bij 8 weken oftewel 2 maanden,  het moment waarop de meeste baby’s een langere nachtrust maken. Wat fijn! Dat betekent dat die nachtvoeding niet meer hoeft, je kunt je baby dus laten slapen en de wekker hoeft niet meer gezet te worden. Toch kunnen experts hierin tegenstrijdige adviezen geven. Ook op internet worden verschillende adviezen rondgestrooid.

Wat is nu wijsheid? Vertrouw daarin ook op je moedergevoel. Als je baby goed groeit en voldoende luiers heeft met inhoud mag je deze gerust laten slapen. Want slaap is óók heel belangrijk voor je kleintje. Zo verwerkt een baby in de slaap alle indrukken van de dag. En dat kan best intensief zijn, zeker met alle kraamvisite die veelvuldig langskomen. Daarnaast heeft slaap nog een onmisbare functie voor je kleintje. 

Anders is het als je borstvoeding geeft. Kinderen die borstvoeding krijgen slapen vaak korter ’s nachts. Dit komt omdat borstvoeding anders van structuur is als kunstvoeding. Een stuk lichter verteerbaar is borstvoeding.

Hierdoor hebben baby’s die aan de borst gevoed worden ook sneller honger. En dat zul je ’s nachts merken. Maar ook hier komt een omkantelpunt. Rond de 9 maanden slapen ook de baby’s die borstvoeding krijgen ’s nachts langer door.

Slaapopbouw van baby’s 

Pasgeboren baby’s lijken niet alleen de hele dag te slaap, het grootste gedeelte van de dag is dit ook zo. Ze slapen vaak 16 tot 20 uur per dag. Dit is niet aaneengesloten. Vaak gaat het om slaapjes van 3 of 4 uur aaneengesloten.

Naast dat indrukken van de dag in de slaap verwerkt worden, zijn ook hormonen hard aan het werk in het lichaam van je kleintje. Zo worden er groeihormonen in de hersenklier afgescheiden, die weer stimulerend zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby.

Maak een baby jonger als 2 maanden daarom wel wakker voor een avondvoeding. Er mag overdag maximaal 4 uur tussen een voeding zitten. Hoe weet je nu of er een voeding aan zit te komen?

Signalen dat baby om een voeding vraagt

Zeker als je met je baby de deur uit wilt, is het altijd even spannend. Zit er voldoende tijd tussen het weggaan en de nieuwe voeding? Wees gerust, als je de voeding net gegeven hebt zit er vaak minstens wel 2,5 uur tussen voor de volgende nodig is.

Je baby laat zien als deze wakker gaat worden en een voeding wil. Let maar eens op. Zo

 • sabbelt je baby op de handjes
 • kan deze smakkende geluidjes gaan maken
 • zie je dat het hoofdje van je baby zoekende bewegingen maakt
 • en gaan de handjes de lucht in

Fijn dat de natuur zo werkt! Het kan ook dat je baby niet wakker wordt voor de avondvoeding. En deze is wel echt nodig. Tijd om je kindje rustig wakker te maken

Zo maak je de baby wakker voor de avondvoeding

Als je zelf heerlijk ligt te slapen, wordt je ook niet blij wakker van ineens hard geluid of geschud aan je lijf. Bij baby’s werkt dit net zo. Maak je baby daarom

 • rustig wakker. Je kunt zachtjes een liedje zingen of over het gezichtje aaien
 • trek de sokjes uit en wrijf zachtjes onder de voetzolen
 • voor de diepe slapers: verschoon je kindje alvast rustig. Dan word je kleintje vast wakker!

Tot hoe lang waren avondvoedingen bij jouw baby nodig?

Meer tips over zwangerschap en opvoeding

Wil jij graag meer tips over de zwangerschap of wanneer jouw kleine wonder geboren is? Lees dan nu deze onderstaande tips:

Op zoek naar handige producten voor jouw baby?

Ben jij op zoek naar handige producten voor als jouw kleine wondertje geboren is? Wij schrijven wekelijks handige reviews over producten die wij zelf en andere mama’s uit onze community hebben getest. 

Benieuwd? Bekijk dan nu onderstaande reviews en blogs over verschillende producten die handig kunnen zijn voor jouw kleine kindje:

 

Aantal baby’s in 2021

0

Het aantal inwoners in Nederland is in 2020 doorgestegen naar ongeveer 17,4 miljoen. Een groei van een ruime 120.000 inwoners ten opzichte van 2019.

De vergrijzing neemt echter ook al jaren toe. Waar de gemiddelde leeftijd in Nederland in 1950 nog op zo’n 30,8 lag, is de gemiddelde leeftijd in Nederland in 2021 doorgestegen naar 42,2 jaar oud. 

Jaarlijks overlijden er een ruime 150.000 personen. Daartegenover staan natuurlijk een aantal geboren baby’s per jaar. In dit artikel zoomen we daarom in op het aantal baby’s dat er geboren worden in Nederland per jaar, per dag en tevens kijken we naar het plaatje wereldwijd. 

Hoeveel baby’s worden er per jaar geboren in Nederland?

In 2020 werden er in Nederland 168.681 baby’s geboren. Dit is een kleine daling ten opzichte van 2019 waar 169.680 baby’s geboren werden. Een procentuele daling van 0,59%. 

Gemiddeld over de laatste 70 jaar (sinds 1950) werden er 201.360 per jaar geboren. In 2020 zaten we hier dus ruim onder. 

Jaartal

Aantal

2020

168.681

2019

169.680

2018

168.525

2017

169.836

2016

172.520

2015

170.510

2014

175.181

2013

171.341

2012

175.959

2011

180.060

2010

184.397

2009

184.915

2008

184.634

2007

181.336

2006

185.057

2005

187.910

2004

194.007

2003

200.297

2002

202.083

2001

202.603

2000

206.619

1999

200.445

1998

199.408

1997

192.443

1996

189.521

1995

190.513

1994

195.611

1993

195.748

1992

196.734

Om het overzicht wat te verduidelijken en te laten zien dat het aantal geboren baby’s per jaar verder afneemt, hebben we in onderstaande grafiek ook de aantal geboren baby’s per 10 jaar weergegeven met hierin een trendlijn. 

Bron: CBS.nl

Hoeveel baby’s worden er per dag geboren in Nederland?

In 2020 werden er per dag in Nederland ongeveer 462 baby’s geboren. Dit komt neer op 19,25 baby per minuut en 0,32 baby per seconde in Nederland. 

Dit komt voort uit het jaartotaal baby’s wat geboren wordt. 

Hoeveel baby’s worden er per jaar geboren in de wereld?

Wereldwijd is het verschil groot tussen landen hoeveel baby’s geboren worden. Zo worden, zoals verderop hieronder uitgelegd, ten zuiden van de Sahara wereldwijd het meeste aantal baby’s geboren, met uiteenlopende redenen. Wereldwijd ligt het aantal baby’s op ongeveer 130 miljoen baby’s per jaar in 2020. 

Hoeveel baby’s worden er per dag geboren in de wereld?

Als we deze data gebruiken om het aantal baby’s per dag te berekenen komen we wereldwijd op zo’n 356.164 baby’s per dag. 

Hoeveel baby’s worden er per minuut geboren in de wereld?

Naar schatting worden elk jaar ongeveer 130 miljoen baby’s geboren wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk, Europa en Centraal-Azië worden ongeveer 0,35 baby’s per seconde geboren. Dit komt neer op 21 baby’s per minuut. In Sub-Sahara, Afrika ten zuiden van de Sahara, worden 1,21 baby’s per seconde geboren, wat neerkomt op 72 per minuut. Het hoogste wereldwijd. 

Bron: https://northleeds.mumbler.co.uk/how-many-babies-are-born-every-second/